Home » Review, Wii/Wii U

Super Mario Galaxy 2: lekker samen spelen is er niet bij

Perfect, de nieuwe Super Mario Galaxy. Alleen niet voor de tweede, derde en vierde speler.

Arjan Terpstra

Sorry dat we een beetje laat zijn met een recensie van Super Mario Galaxy 2, de laatste game rond de Italiaanse loodgieter. Maar het duurde nu eenmaal even voor ondergetekende doorhad wat er nou zo stoorde aan het Wii-spel, dat zo goed is dat je eraan storen helemaal nog niet zo gemakkelijk is.

Want net als in het eerste deel is het voluit genieten als Mario weer op een nieuwe planeet landt en opdrachten uitvoert, sterren plukt en vrienden maakt. Voluit genieten: dan ben je klaar met je recensie, zou je zeggen. Toch knaagt er iets, dat zich vertaalt in een klacht richting Nintendo. Super Mario Galaxy 2 is namelijk he-le-maal Super Mario Galaxy 1. Hoeveel nieuwe power-ups er ook verzonnen zijn, hoeveel er dit keer op draakje Yoshi gereden kan worden en hoeveel betoverende nieuwe planeten er ook zijn gemaakt: het spel is op structureel niveau exact gelijk aan de voorganger. Dat mag natuurlijk, maar je ergert je daarom wel meer aan de mindere punten van het spel. De co-op modus bijvoorbeeld is niet geweldig. Terwijl in Super Mario Worlds vier spelers op één scherm samen naar oplossingen kunnen zoeken, blijven bij Galaxy de extra controllers in de kast. Er is een optie voor een tweede speler om mee te doen, maar die is veroordeeld tot het opvegen van kristallen en het afhouden van tegenstanders. Nuttig, daar niet van, maar je voelt je als een gemankeerde Zwarte Piet naast een Sinterklaas die alle lol van de wereld heeft op zijn draakje. En dat lijkt me niet des Nintendo’s.

Dit artikel verscheen op 28 juni 2010 in Dagblad De Pers


Leave a reply

You must be logged in to post a comment.