Home » PC, Review

Flakboy 2: even verslavend als deel 1

Hoe verbeter je een spel dat draait om het opblazen van een test-dummy? Door hem nog beter op te kunnen blazen.

Arjan Terpstra

Het gratis online spelletje Flakboy kreeg in 2009 een prijs voor beste Nederlandse online game, dus als deel twee uitkomt, is onze interesse gewekt. Mede omdat het spel een van de eigen titels is van het Nederlandse Spil Games, dat samen met Zylom tot de wereldtop op het gebied van online spelletjes behoort. Topspel van Hollandse topaanbieder op het gebied van gratis online content, deel twee, need we say more?

Flakboy2 stond vanwege de game-award onder een zekere druk. Deel 1 viel op door het leuke concept: een dappere cartoon-testpop staat in het midden van een kamer, en de speler hangt die kamer vol met explosieven, geschut, landmijnen en ander oorlogstuig. Druk op de startknop en de testpop schiet vanwege alle explosies alle kanten op, liefst bloedend. Heb je genoeg ‘schadepunten’ gehaald, dan ligt de volgende uitdaging klaar.

Hoe verbeter je dit redelijk absurde spelletje? Nou, gewoon door er meer onzinnige attributen aan toe te voegen. Vlammenwerpers bijvoorbeeld, die hadden we nog niet. Daarbij is er een strategisch elementje toegevoegd waarbij je Flakboy van kamer naar kamer moet bombarderen. Dat valt in de praktijk nog helemaal niet mee. Heb je net een parcours bedacht waarbij je testpop via een springmijn en een vlammenwerper een tunneltje door wordt geblazen, blijkt de mijn te krachtig waardoor Flakboy zijn doel voorbij schiet. Is dat euvel verholpen, blijkt bij poging twee de vlammenwerper te kort te branden. Enzovoort: voor je het weet is het scherm van je computer het enige licht dat nog brandt in de straat. Erg verrassend is dat niet voor wie deel 1 gespeeld heeft: de verslavingsgraad is – en blijft dus – gevaarlijk hoog.

Dit artikel verscheen op 16 augustus 2010 in Dagblad De Pers

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.