Home » Mac, PC, Review

Creamwolf: kinderlokken als spelconcept

Een spel rond het lokken van kinderen: mag dat? Ja hoor, als je er maar heel hard om moet lachen.

Arjan Terpstra

Plezier hebben met een kinderlokkersspel, is dat raar? Aan de ene kant: ja, natuurlijk is dat raar. Maar aan de andere is het online spelletje Creamwolf (gratis speelbaar via adultswim.com) zó idioot dat je het gewoon een keer gespeeld moet hebben.

Het spel draait om een ijscoman (de speler) die overdag door de straten van een stadje rijdt om ijsjes aan kinderen te verkopen. Tijdens de rit moet je als een soort trage PacMan politieauto’s en bezorgde buurtvaders ontwijken. Kinderen komen naar je toe als je met de X-knop je ijscobel rinkelt, en worden zichtbaar dik als ze het ijsje op hebben. Na twee dagen ijsjes verkopen zijn de kinderen verslaafd, en kun je ‘s nachts op pad om je ‘dedicated customers ‘ uit hun bedje te halen. De kinderen hoeven alleen je ijscobel maar te horen, en ze lopen als zombies achter je auto aan. Die manoeuvreer je (wederom tussen de hinderlijke politieauto’s door) terug naar je huisje op het platteland, waar je de kinderen in een ijsmachine tot ‘nieuwe smaken’ opwaardeert, waarmee je op de volgende rit meer kinderen kunt verleiden. Shockerend? Niet meer of minder dan sprookjes als Hans en Grietje of de Wolf en de Zeven Geitjes. De acht-bits grafische vormgeving is zo duidelijk cartoonesk dat het geen moment appeleert aan eigen onvermoede talenten als kinderdief. Nee, het appèl is aan je lachspieren, omdat het concept van ijsco-weerwolf zo volslagen idioot is dat je er wel om moet lachen.

Dit artikel verscheen 22 augustus 2010 in Dagblad De Pers

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.