Home » IOS, Review

Mirror’s Edge: gratis HD-versie is waar voor je geld

Mirror’s Edge was al een goed spel, met een steile prijs in de App-store. Vorige week was hij ineens gratis.

Arjan Terpstra

Voor iPad-bezitters die hun speeltje thuis nog een beetje moeten verdedigen: houd de aanbiedingen in de gaten. Zo zijn er steeds vaker ontwikkelaars die ineens gratis weggeven wat normaal gesproken geld kost, met jaloersmakende verrassingen tot gevolg.

Wat te denken van een gratis Mirror’s Edge voor iPad bijvoorbeeld? Het spel kwam vorig jaar gelijk met Apples tabletcomputer op de markt en kreeg positieve kritieken: kijk, dit soort spellen laten de mogelijkheden van tabletgames zien. Hij ging toen in de App-store weg voor vijftien dollar – een redelijk steile prijs voor een iPadspel, blijkt na een klein jaar met het nieuwe speelgoed – maar was vorige week ineens een hele dag gratis te downloaden.

Gratis, maar niet goedkoop: kijk, dan worden we ook enthousiast. En dus is het genieten geblazen van een parcours-spelletje waarbij je een boodschapper, Faith genaamd, over lastige trajecten van A naar B moet begeleiden, onderwijl duikend, springend, rennend, vliegend, vallend en weer opstaand. Het spel was al bekend van consoleversies, maar deed het daar minder goed dan EA Games had verwacht: het nieuws werd gedomineerd door mensen die misselijk zouden worden van de klauterpartijen op gebouwen, veel meer dan door opmerkingen over originaliteit. De iPadversie loopt dat gevaar niet: het driedimensionale element is vervangen door een spel in twee dimensies: in vliegende vaart van links naar rechts, met genoeg variatie in de parcours om je hart aan op te halen. Een split-screenmodus voor twee spelers maakt het feestje compleet: samen over daken rennen is nóg leuker dan alleen.

Dit artikel verscheen op 10 januari 2011 in Dagbad De Pers

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.