Home » Tech

Xperia Play: ‘Playstation-telefoon’ is een magere gamemachine

Een Playstation portable en een smartphone ineen, da’s handig – als hij niet duurder uitvalt dan die twee samen.

Arjan Terpstra

Een goed idee op papier is niet direct een goed idee in de praktijk. De integratie van het beste dat een smartphone heeft te bieden met het beste van een handheld-gameconsole is in potentie een hit voor degene die de samenvoeging met goed gevolg uit weet te voeren. En dus komt Sony Ericsson met de Xperia Play-telefoon, waarover de technoblogs al maanden in de weer zijn. De ‘Playstation-telefoon’ kwam eraan, en die wilden we allemaal wel hebben: hoeven we niet langer met een smartphone én een Playstation Portable (PSP) op pad.

Op het oog is het huwelijk tussen een hippe, snelle topsmart-phone (hij draait op Android 2.3) en een PSP een gelukkige. Aan de voorkant zit een multitouch screen voor besturing van alle e-mail, sociale media en apps. Schuif het scherm omhoog en een controllersysteem wordt zichtbaar, waarna het telefoonscherm je gamescherm wordt. We kennen de knoppenconfiguratie van de PSP en PSP Go (de kenmerkende schouderbuttons zijn mooi weggewerkt), en de twee duimbuttons zijn een mooie aanvulling. Helaas wordt dat goede nieuws overschaduwd door de tegenvallers. De standaard meegeleverde ‘Playstation’-spellen zijn van de PS1 afkomstig – en dus oeroud. Van de dertig andere die je via een Playstation Pocket-menu kunt downloaden, zijn er slechts zes door Playstation gecertificeerd – wat zuinig voor een ‘Playstation telefoon’. De spellen die er wel zijn, kun je naar behoren spelen. Of dat voldoende is om kritische consumenten over de streep te trekken? Voor de prijs (ca. 500 euro) kun je een heel leuke smartphone én een PSP op de kop tikken.

Dit artikel verscheen op 18 april 2011 in Dagblad De Pers

 

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.