Home » Tech

Nintendo 3DS Circle Pad Pro: Handig hulpje voor de 3DS

De eerste gadget voor Nintendo’s 3DS intrigeert. Was er dan toch behoefte aan een tweede pookje?

Arjan Terpstra

Ding dong, de post. Pakketje van Nintendo, ter recensie aangeboden. Aan de slag dus, want alles wat Nintendo rond de 3DS uitvreet, intrigeert.

Het handheldapparaat is een jaartje op de markt, maar voldeed niet aan Nintendo’s financiĆ«le verwachtingen. Er volgde vijf maanden na de lancering een prijsverlaging (eenderde van de 250 euro ging eraf), maar het aantal Echt Toffe Spellen bleef tot Kerst onder de maat. Intrigerend is dus de eerste stap in 2012: de Circle Pad Pro, een opzetstuk dat de speler de beschikking geeft over een tweede ‘circle pad’ (een plat pookje waarmee je spellen aanstuurt, eentje zit er al op de 3DS) en vier flinke knoppen aan de voorzijde. Gevolg: een eenheid die veel meer als een klassieke gamecontroller aanvoelt dan de 3DS, die bestaat uit twee rechthoeken die je als een boekje opent. Door een ergonomische vormgeving van het opzetstuk win je aan grip op het apparaat.1-0 dus voor Nintendo, dat ook scoort op de lage prijs (17 euro en ) en op gewicht. De 100 gram kun je er op de 250 van de 3DS zelf prima bij hebben. Wel steek je het niet zomaar in je zak. Ook jammer: het werkt op een batterij en wordt niet opgeladen met de 3DS-oplader. Gelukkig voelt het hulpstuk vertrouwd aan, en je vergeet na vijf minuten al dat je het een jaar zonder had gedaan. Klein applausje voor Nintendo dus, dat twee weken voor de lancering van de Playstation Vita van Sony een meer dan aardig hulpstuk lanceert, voor een kleine prijs.

Dit artikel verscheen op 6 februari 2012 in Dagblad De Pers

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.